Романтичний Миколаїв: де погуляти на день закоханих?

Напередодні 14 лютого закохані завжди задаються питанням, де призначити місце зустрічі в день закоханих і погуляти, налаштовуючись на романтичний лад. Саме тому, щоб нічого не зіпсувати в день свята і не зустрічатися біля «Соткі» ми підібрали найромантичніші місця Миколаєва!

Флотський бульвар

Одна з найвідоміших, знайомих всім пам’яток Миколаєва. Широка нижня і верхні Набережні і прекрасний вид на Інгул, як ніщо інше зможе налаштувати на потрібний в цей день настрій. Зараз, можливо, мало хто знає, що заснований бульвар був на місці міського звалища і до адмірала Грейга про романтичні прогулянки ніхто б і не подумав. У наш час набережна є знаковим місцем для всіх миколаївців і молодят. Обов’язковими фонами у весільних фотосесіях є Ротонда і «Скажена капуста».


Миколаївський яхт – клуб

Якщо прогулянки по Набережній вам вже набридли, а пройтися повз річки все ж хочеться, то відвідайте Миколаївський яхт – клуб. Тут можна відпочити і тілом і душею, благо води і ресторанних комплексів тут в достатку. А родзинкою всього цього є історичні та архітектурні пам’ятки нашого міста: Будівля яхт – клубу в стилі ренесанс і нещодавно відновлений турецький фонтанчик. На жаль, первісну функцію – місце де фрахт яхти – яхт-клуб майже вже не виконує. Зате воістину став одним з найромантичніших місць міста Миколаєва.


Дитяче містечко “Казка”

Дитяче містечко «Казка» – давно вже перестав бути цікавим тільки дітям. На порівняно невеликій території парку розташувалася велика кількість казкових героїв, персонажів, відсилань до дитячих казок, атракціонів. А ввечері включається чарівна ілюмінація! Завсідники знають кілька лавок на яких можна усамітнитися на довго … Ну хіба що до закриття парку:)


Каштановий сквер

Якщо вас не бентежить величезна кількість людей і шум, то романтичним місцем зустрічі можна вибрати «Каштановий сквер». Днем – сквер зайнятий великою кількістю пенсіонерів, не дарма його в народі називають «горбатим». Зате ввечері – тихе затишне місцем з лавочками, фонтаном і охоронцями вашого відпочинку левами.


Адміралтейський парк

Не дивлячись на те, що на вигляд цей парк не відрізняється від будь-яких інших в місті, в ньому відбулася одна знаменна подія, від якого і пішла назва нашого міста, як «місто наречених». Саме тут проходили масові «потьомкінські весілля». Через велику кількість приїжджих неодружених робітників в перші роки заснування нашого міста, було прийнято рішення в масовому порядку привезти з інших міст і сіл молодих дівчат для одруження. Всі наречені були збудовані в ряд на Адміралтейської площі, а чоловіки вибирали собі ту дівчину, яку змогли наздогнати. Ті жінки, яких не наздогнали, могли вибрати собі нареченого за їх власним смаком. Саме тому цей парк має таке важливе значення в історії нашого міста і розповівши своїй улюбленій цю історію було б дуже оригінально зробити їй на цьому місці пропозиція.


Це лише мала частина романтичних місць Миколаєва, які були удостоєні окремої уваги. У нас в місті можна влаштувати пікнік на пляжі, побачити все місто з даху найвищої будівлі, прогулятися старовинними вулицями, на яких розташувалися будівлі різних стилів архітектури, пройтися по тінистих алеях парку, відвідати старовинний цвинтар (для екстремалів), поплавати на яхті або річковому трамвайчику і багато іншого. Проведіть час зі своєю другою половинкою просто гуляючи вулицями міста і насолодіться компанією один одного!

back main