Завантаження Події

« Всі Події

  • Ця подія пройшла.

“Повз острова Буяна” – екскурсія на острів Березань

13 Червня, 2020

360 грн

Пропонуємо провести цей день в місці, далекому від цивілізації, в місці яскравого сонця, галасливого солоного моря і казкової таємничості! Про острів Березань ходять легенди і саме його брав за основу А.С. Пушкін в своїй «Казці про царя Салтана». Хто знає, може і ми побачимо на ньому Древній град і 33 богатиря …
08:00 – виїзд з м Миколаєва
09:30 – прибуття в м Очаків, зустріч з екскурсоводом. Посадка на катер. Прогулянка по водним просторам Чорного моря.
10:15 – прибуття на острів Березань. Незважаючи на невеликий розмір острова, він має багату історію. Археологи розповідають про те, що в 7 в. до н.е. на острові знаходилася грецька колонія. Тут не раз знаходили старовинні амфори монети і предмети побуту. А пізніше Березань перетворилася на справжне портове місто з величезною кількістю жителів. Люди займалися риболовлею, землеробством, торгівлею … На острові до наших днів залишилися руїни стародавнього храму. До сих пір в цьому місці організовуються розкопки, археологічні знахідки яких зберігаються в багатьох музеях України.
Також ми подивимося функціонуючий старий маяк, який, хоч як не дивно, не є найвищою точкою на суші.
А також загадковий пам’ятник лейтенанту Шмідту. Саме на острові Березань Шмідта стратили за підтримку революції на початку 20 ст. Під час страти з революціонером знаходився син, якого відпустили. Після цього почали з’являтися так звані «діти лейтенанта Шмідта». Пам’ятник являє собою 3 плити висотою 15 метрів, що нагадують вітрило. Загадкою залишається процес монтажу пам’ятника. Неясно яким чином без спеціальної техніки можна було спорудити таку конструкцію, адже на острові ніколи не було електрики.
12:30 – відпочинок на Чорному морі.
16:00 – посадка на катер. Повернення в м Очаків.
19.00 – повернення в м.Миколаїв.

Вартість – 360 грн / чол

У вартість входить: проїзд мікроавтобусом до Лагерної коси (м.Очаків), екскурсійне обслуговування по програмі, еко-збір на острові, страхування від нещасного випадку.

У вартість не входить: проїзд на катері до ос-ва Березань – 150 грн / чол (в обидві сторони).

Деталі

Дата:
13 Червня, 2020
Вартість:
360 грн
Back to Top
Все о туризме